Bestuur

Het bestuur van de Stichting de Rhedense Schaapskudde:

Voorzitter – Herman Wehkamp

In april ontving Herman Wehkamp de voorzittershamer uit handen van Harald van den Akker die na vier jaar is gestopt met het voorzitterschap.

Penningmeester – Mattias Rohaan

Veel van mijn passies komen samen in de functie van penningmeester bij de Stichting de Rhedense Schaapskudde. Als zelfstandig financieel en fiscaal adviseur ben ik dol op cijfers. Het bewaken en verbeteren van de financiële exploitatie van de schaapskudde zie ik als een leuke uitdaging. Ik heb altijd al een grote interesse gehad in onze nationale geschiedenis en met de Rhedense Schaapskudde blijft een stukje cultuurhistorie in stand. Als inwoner van het dorp Velp in de gemeente Rheden ben ik trots op onze mooie omgeving en met name de Veluwezoom. Toen ik gevraagd werd om penningmeester te worden van deze schaapskudde met haar schaapskooi in het Nationaal Park Veluwezoom, hoefde ik niet lang na te denken.

Secretaris – Afke Meijrink

Afke

Heb je wat met schapen?’ werd mij gevraagd. Het ging om een vacature voor secretaris in het bestuur van de Schaapskudde. Dat heb ik zeker. Als kind kwam ik al bij de Schaapskudde en vond het altijd gezellig daar met al die lammetjes en schaapjes. Naast dat je een bezoek aan de kooi kan brengen, organiseren wij ook het schaapscheren tijdens schaapscheerdersfeest. Jaarlijks een grote happening in het dorp Rheden. Er is van alles te doen bij de Schaapskudde.

Natuurmonumenten – Tineke Velthorst

Mijn rol als bestuurslid richt zich vooral op de samenwerking en het contact tussen Natuurmonumenten en de stichting. Vanuit mijn werk bij Natuurmonumenten, als Coördinator Natuurbeheer in het beheerteam van beheereenheid Veluwezoom, heb ik regelmatig contact met de herders Cynthia en Elly. De samenwerking tussen de stichting en Natuurmonumenten moet goed verlopen en de bezoekers van Nationaal Park Veluwezoom moeten kunnen genieten van de kudde die door het terrein trekt en van een bezoek aan de kooi. Ik draag graag mijn steentje bij aan de instandhouding van de kudde als ‘grasmaaiers’ en als ‘knuffeldieren’.

Automatisering/website – Ron de Kruijff

Met mijn twee dochters ben ik wel eens bij de schaapskooi geweest. We vonden het alle drie heel leuk. Dat ik later de automatisering en de website zou doen, kon ik toen niet bedenken. De website en het informatiebord bij de kooi zijn heel belangrijk voor de kudde en met mijn jarenlange ervaring in de ICT kan ik de kudde prima helpen. Bezoek ons regelmatig en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan mis je niets van de ontwikkelingen.

PR/communicatie – Reinier Broeks

ReinierDe hoge aaibaarheidsfactor van lammetjes en schapen is de kracht van de kudde en wat mij zo aanspreekt. Die aaibaarheid levert adopties van lammetjes en donaties op waarmee we de kudde in stand kunnen houden. Ik organiseer Lammetjesdag en het schaapscheren tijdens het Schaapscheerdersfeest in Rheden. Leuke evenementen die goed zijn voor het imago van de kudde. Het is ook leuk om te organiseren want de dagen worden gedragen door vele enthousiaste vrijwilligers en leveren steevast blije bezoekers op. En geld, dat we heel hard nodig hebben want we hebben de schaapjes nog niet op het droge.