Bestuur

Het bestuur van de Stichting de Rhedense Schaapskudde:

Voorzitter – Herman Wehkamp

In april ontving Herman Wehkamp de voorzittershamer uit handen van Harald van den Akker die na vier jaar is gestopt met het voorzitterschap.

Penningmeester – Mattias Rohaan

Veel van mijn passies komen samen in de functie van penningmeester bij de Stichting de Rhedense Schaapskudde. Als zelfstandig financieel en fiscaal adviseur ben ik dol op cijfers. Het bewaken en verbeteren van de financiële exploitatie van de schaapskudde zie ik als een leuke uitdaging. Ik heb altijd al een grote interesse gehad in onze nationale geschiedenis en met de Rhedense Schaapskudde blijft een stukje cultuurhistorie in stand. Als inwoner van het dorp Velp in de gemeente Rheden ben ik trots op onze mooie omgeving en met name de Veluwezoom. Toen ik gevraagd werd om penningmeester te worden van deze schaapskudde met haar schaapskooi in het Nationaal Park Veluwezoom, hoefde ik niet lang na te denken.

Secretaris – Herman van Baalen

Als inwoner van Ellecom geniet ik al wandelend met mijn border collie dagelijks van de mooie natuur van de Veluwezoom. En natuurlijk ook van de schaapskudde die op de heide loopt. Ik vind het belangrijk dat deze cultuurhistorische waarden in stand worden gehouden en daar wil ik graag aan bijdragen. Daarom heb ik mij aangemeld als secretaris van het stichtingsbestuur.

Natuurmonumenten – Tineke Velthorst

Mijn rol als bestuurslid richt zich vooral op de samenwerking en het contact tussen Natuurmonumenten en de stichting. Vanuit mijn werk bij Natuurmonumenten, als Coördinator Natuurbeheer in het beheerteam van beheereenheid Veluwezoom, heb ik regelmatig contact met de herders Cynthia en Elly. De samenwerking tussen de stichting en Natuurmonumenten moet goed verlopen en de bezoekers van Nationaal Park Veluwezoom moeten kunnen genieten van de kudde die door het terrein trekt en van een bezoek aan de kooi. Ik draag graag mijn steentje bij aan de instandhouding van de kudde als ‘grasmaaiers’ en als ‘knuffeldieren’.

Automatisering/website – Ron de Kruijff

Met mijn twee dochters ben ik wel eens bij de schaapskooi geweest. We vonden het alle drie heel leuk. Dat ik later de automatisering en de website zou doen, kon ik toen niet bedenken. De website en het informatiebord bij de kooi zijn heel belangrijk voor de kudde en met mijn jarenlange ervaring in de ICT kan ik de kudde prima helpen. Bezoek ons regelmatig en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan mis je niets van de ontwikkelingen.

PR/communicatie – vacature