Schaapscheerdersfeest

Op de 3e zaterdag in juni wordt in het centrum van het dorp Rheden het Schaapscheerdersfeest georganiseerd. Op deze dag komen schapen van de kooi naar het dorp om te worden geschoren. Dat scheren gebeurt nog op ambachtelijke wijze, met een herdersschaar.

Lees verder

Adopteer een lammetje

Adopteer voor € 20,00 een lammetje. Je ontvangt een geboortekaartje met een door jou gekozen naam. Kom naar de kooi om het diertje te knuffelen. In april zijn we open voor het adopteren en aaien van lammetjes; op zondag, woensdag en zaterdag van 13.30 tot 16.30.

Lees verder

Dagje met de herder mee

Een dag genieten van de natuur op de hei! Voor de dagtocht vertrekt u ‘s ochtends met de herder rond half 10 en loopt vervolgens mee in het Nationaal park Veluwezoom over de heide.Tijdens deze dag krijgt u een goed beeld van het werk van een schaapsherder.

Lees verder

Agenda

Nieuws

  • Adoptie eerste lammetjes door Sonja Booms

    Sonja Booms, presentatrice van Omroep Gelderland, heeft de eerste lammetjes van de Rhedense schaapskudde geadopteerd. Lammetjes, omdat Dikke Toos van een tweeling was bevallen. Via de Facebook pagina van Gelderland helpt konden twee namen worden doorgegeven. Onze herders hebben uit de vele, vaak originele inzendingen, een keuze gemaakt. Ineke Meeuwissen bedacht de leukste. Bekijk de uitzending op: Uitzending gemist van Omroep Gelderland (vanaf 01.02 minuut)

  • Gelderland helpt: Hulp bij invullen adoptiepapieren lammetjes

    Van Omroep Gelderland: Gelderland helpt Hulp nodig bij het invullen van de adoptiepapieren van de lammetjes in Rheden Bij ons in de Rhedense schaapskooi zijn we op zoek naar extra vrijwilligers. De Rhedense Schaapskudde met het Veluwse heideschaap wordt op dit moment aardig uitgebreid met lammetjes. Op dit moment zijn er al 111 lammetjes geboren. Om al die adoptiepapieren in te vullen zijn wij behoorlijk wat tijd kwijt. En de drukte in de kraamkamers blijft… Lees verder