25 maart Lammetjesdag

Eenmaal per jaar wordt op de zondag waarop de zomertijd ingaat op de schaapskooi de inmiddels traditionele Lammetjesdag georganiseerd. Er is van alles te doen bij de kooi. Het is een gezellige drukte.

Lees verder

Adopteer een lammetje

Adopteer voor € 25,00 een lammetje. Je ontvangt een geboortekaartje met een door jou gekozen naam. Kom tijdens de lammerperiode naar de kooi om het diertje te knuffelen. Op dit moment is dat niet meer mogelijk. De Kudde is hele dagen de hei op.

Lees verder

Dagje met Kudde de hei op

De hele dag genieten van de natuur in het Nationaal Park Veluwezoom. Rond 9.30 uur vertrek je met de herder en de schapen vanaf de schaapskooi. Samen de hele dag de hei op. Tijdens deze dag krijg je een goed beeld van het werk van een schaapsherder. Tegen 15.30 uur ben je weer terug.

Lees verder

Agenda

Nieuws

  • Kudde op TV bij Omroep GLD

    Zondag 10 december is de Rhedense schaapskudde te zien in het TV-programma Gelderland Helpt! De Kudde is op zoek naar een vrijwillige herder mét hond. Een maand geleden was Sonja Booms bij de schaapskooi voor opnames om de Kudde te helpen bij het invullen van deze wel heel specifieke vacature. Kijk op zondag vanaf 17.20 uur naar TV-Gelderland. Op internet: gelderlandhelpt.nl

  • Burgemeester neemt afscheid

    Burgemeester Petra van Wingerden–Boers gaat met ingang van 1 januari 2018 haar taak neerleggen als burgemeester van de gemeente Rheden. Zij wil op een persoonlijke en ongedwongen manier afscheid nemen die past bij elk dorp van de gemeente. Aanstaande zaterdag, 9 december, is het dorp Rheden aan de beurt. Om 14.00 uur vertrekt zij van de schaapskooi naar het dorp waar om 14.30 uur in het Dorpshuis en op het B. van Leeuwenplein feestelijke activiteiten zijn… Lees verder