Bestuur

Het bestuur van de Stichting de Rhedense Schaapskudde:

Voorzitter – Herman Wehkamp

Vanaf april 2017 ben ik voorzitter van Stichting de Rhedense Schaapskudde.
Het in stand houden van het Veluwse Heideschaap is een van de doelstellingen.
Met behulp van onze kudde dragen we bij aan de natuurontwikkeling op de Veluwezoom.
Dat is alleen mogelijk dankzij de inzet van onze professionals en professionele vrijwilligers, en zeer belangrijk, de financiële bijdragen van inwoners, instellingen en bedrijven.
Zorg dragen voor de continuïteit van de Stichting zie ik als mijn belangrijkste opgave.

Penningmeester – Mattias Rohaan

Veel van mijn passies komen samen in de functie van penningmeester bij de Stichting de Rhedense Schaapskudde. Als zelfstandig financieel en fiscaal adviseur ben ik dol op cijfers. Het bewaken en verbeteren van de financiële exploitatie van de schaapskudde zie ik als een leuke uitdaging. Ik heb altijd al een grote interesse gehad in onze nationale geschiedenis en met de Rhedense Schaapskudde blijft een stukje cultuurhistorie in stand. Als inwoner van het dorp Velp in de gemeente Rheden ben ik trots op onze mooie omgeving en met name de Veluwezoom. Toen ik gevraagd werd om penningmeester te worden van deze schaapskudde met haar schaapskooi in het Nationaal Park Veluwezoom, hoefde ik niet lang na te denken.

Secretaris – Herman van Baalen

Als inwoner van Ellecom geniet ik al wandelend met mijn border collie dagelijks van de mooie natuur van de Veluwezoom. En natuurlijk ook van de schaapskudde die op de heide loopt. Ik vind het belangrijk dat deze cultuurhistorische waarden in stand worden gehouden en daar wil ik graag aan bijdragen. Daarom heb ik mij aangemeld als secretaris van het stichtingsbestuur.

Ron de Kruijff

Met mijn twee dochters ben ik wel eens bij de schaapskooi geweest. We vonden het alle drie heel leuk. Dat ik later de automatisering/website en coördinatie vrijwilligers zou doen, kon ik toen niet bedenken. De website en het informatiebord bij de kooi zijn belangrijk voor de kudde en met mijn jarenlange ICT ervaring kan ik de kudde prima helpen. De schaapskudde kan niet bestaan zonder de hulp van ons geweldige team van vrijwilligers. Wil je ook als vrijwilliger bijdragen aan het in stand houden van onze prachtige kudde? Stuur dan een e-mail naar ons algemene e-mailadres onderaan deze pagina.

PR/communicatie – Henk de Jong