Rachel Rosier adopteert 27 februari het eerste lammetje

TV presentatrice Rachel Rosier adopteert het eerste lammetje van 2019 op woensdag 27 februari.
Volgende week, woensdag middag, 27 februari komt Rachel Rosier om 14.00 uur naar de Rhedense Schaapskudde om het eerst-geboren lammetje van 2019 te knuffelen en een naam te geven! Rachel is vooral bekend van het EO programma Checkpoint. Kinderen en hun ouders zijn. van harte welkom om Rachel te begroeten, haar vragen te stellen, foto’s te maken en natuurlijk beschuit met muisjes te eten! Het programma duurt ongeveer een uur.

Op woensdagmiddag 27 februari adopteert Rachel Rosier het eerst-geboren lammetje van de Rhedense schaapskudde in dit jaar. Het nu nog naamloze lammetje werd eerder deze maand in de sneeuw geboren. Aan Rachel de eer om deze eerstgeborene een naam te geven na de symbolische overhandiging door herderin Cynthia Berendsen. Met de adoptie draagt de presentatrice bij aan de instandhouding van de Rhedense schaapskudde. Ook bezoekers kunnen lammetjes adopteren.

Herderin Cynthia Berendsen: ‘De eerste geboorte én de eerste adoptie, dat zijn ieder jaar weer bijzondere momenten. De lammertijd is voor onze kudde de drukste, maar ook de mooiste tijd van het jaar. Samen met onze vrijwilligers zijn we dan dag en nacht in de kooi om de schapen die bevallen bij te staan”. Gelukkig gaat de bevalling bijna altijd goed, maar als het nodig is, zijn wij erbij om te helpen.”

BELANG SCHAAPSKUDDE

Natuurmonumenten vindt schaapskuddes met een herder belangrijk, voor het natuurbeheer en de bijzondere waarde van dit eeuwenoude ambacht; dankzij de Rhedense schaapskudde blijft het open heidelandschap van de Veluwe behouden. De schapen grazen per dag zo’n 7 à 8 uur op de hei; alleen in de lammerperiode zijn ze ook overdag bij de kooi. De Rhedense Schaapskudde bestaat al sinds 1963.

RACHEL ROSIER

Foto: Willem Jan de Bruin

Rachel Rosier (Amersfoort, 16 maart 1990) is televisiepresentatrice en programmamaker voor de Evangelische Omroep. Ze werkt mee aan verschillende programma’s, zowel voor als achter de schermen, en verwierf landelijke bekendheid als gezicht van het testprogramma Checkpoint, dat wordt uitgezonden op Zapp, NPO 3. Rachel: “wist je dat Rachel ‘moederschaap’ betekent, deze dag moest er dus een keer komen. Ik kijk er dan ook erg naar uit”.

50ste LAMMETJESDAG

Bezoekers kunnen ook een lammetje (financieel) adopteren en een naam geven. Traditiegetrouw organiseert de Rhedense Schaapskudde ieder jaar Lammetjesdag op ‘zomertijdzondag’. Dit jaar alweer voor de 50ste keer op zondag 31 maart. Iedereen is die dag welkom om bij de kudde te zijn, te zien hoe de schapen en hun lammetjes worden verzorgd en hoe zij onze natuur beschermen.

De adoptie van het eerste lammetje is een gezamenlijk initiatief van de Stichting de Rhedense Schaapskudde en Natuurmonumenten.