Op kraambezoek bij de lammetjes

Eerste lamWanneer de lammetjes geboren worden is het druk bij de schaapskooi. Herders en vrijwilligers geven extra verzorging aan moeder en kinderen. Want sommige lammetjes krijgen bijvoorbeeld nog de fles en anderen moeten misschien medicijnen hebben. Daarom is er in deze periode een ‘bezoekregeling’.

Rond 1 februari 2023 verwachten we de geboorte van het eerste lammetje. We mogen pas publiek toelaten als het laatste lammetje is geboren. We verwachten daarom op woensdag 1 maart te kunnen starten met de (symbolische) adopties van lammetjes.
De dagen waarop u welkom bent om te adopteren zijn woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.30 en 16.00 uur.
De adoptieperiode duurt tot en met woensdag 5 april. Dat is de woensdag vóór Lammetjesdag (die plaatsvindt op maandag 10 april, 2e paaasdag).

De adopties vinden dit jaar niet meer plaats in de weide, maar op het plein bij de schaapskooi. Op deze manier kunnen de schapen en lammeren ook tijdens de openingstijden eten als ze daar zin in hebben (op het weiland groeit het gras in maart nog niet) en hopen we dat ze beter groeien dan vorig jaar. Er liggen strobalen klaar, zodat u gezellig tussen de schapen en lammetjes kunt zitten.

Ondanks de grote prijsstijgingen waar ook wij mee te maken hebben, blijft de prijs voor de symbolische adoptie van een lammetje € 25,00.

Online adopteren kan natuurlijk ook!

Op onze speciale adoptiewebsite staan foto’s van de lammetjes met hun oornummer en of het een jongen of meisje is. Deze lammetjes kunt u online adopteren. U kunt zelf of met uw (klein)kinderen een lammetje uitzoeken, een naam geven en direct online de financiële adoptie betalen.

Adopteer ook een lammetje online