Dagje met de herder

Foto: Jolanda van Velzen

Wandel mee met de herder(in), de honden en de kudde Veluwse Heideschapen van de Rhedense Schaapskudde en geniet van de natuur.

We lopen in het tempo van de schapen; Ze grazen geregeld, dus we staan/zitten ook wel eens stil. De tocht gaat door het Nationaal Park Veluwezoom en wij treden ook buiten de gebaande wandelpaden, bijv. over veepaden en door de heide. Je krijgt een goed beeld van het werk van een schaapherder en de unieke band tussen honden en schapen. Om 09.30 uur is de ontvangst met koffie/thee bij de schaapskooi in Rheden. Om ca. 15.30 uur zijn we terug. Lunchen doen we samen op de heide, vergeet niet een lunchpakketje mee te nemen en een flesje water.
Een dagje mee is een unieke ervaring en een mooie manier om de kudde financieel te steunen en het voortbestaan te waarborgen.

Kinderen mee?
Hou er rekening mee dat de kinderen goed kunnen wandelen en dat ze op bepaalde plekken in het natuurgebied rustig en stil moeten kunnen zijn. Ieder kind is verschillend en daarom hanteren we geen strikte minimumleeftijd, maar ons advies is vanaf 10-12 jaar.

Een halve dag
Alleen een ochtend meewandelen met de herder kan ook. Je wandelt mee tot aan de lunch en loopt dan op eigen gelegenheid terug. Denk aan eigen meegebrachte lunch.

Groepsgrootte
Reserveren kan voor één tot zes personen. Bij 16 inschrijvingen is het Dagje volgeboekt.
Ben je met meer dan 6 personen, bel dan met organisatiebureau Veluwe Actief zij overleggen met ons of een aparte datumafspraak mogelijk is (periode mei t/m september).

Hoewel wij het ‘Dagje met de herder’ organiseren, is organisatiebureau Veluwe Actief onze tussenpersoon en aanspreekpunt voor de reserveringen van het ‘Dagje met de herder’. Na de betaling van uw boeking ontvangt u via Veluwe Actief de definitieve reserveringsbevestiging (met ook handige informatie zoals wat mee te nemen op de dag zelf, de annuleringsvoorwaarden en een routebeschrijving). Voor meer informatie: telefoon 026–495 55 11 of info@veluweactief.nl.