Lammetjesdag 2022

lammetjesdagIn 1994 gestart om de Rhedense bevolking de jonge lammetjes en hun moeders te tonen, is lammetjesdag uitgegroeid tot een leerzaam en gezellig evenement waar jaarlijks 5.000 mensen uit heel Nederland op af komen. Er zijn dan verschillende activiteiten die in het teken van schapen en de lente staan. Allereerst zijn er de lammetjes die in februari zijn geboren. Niet langer baby’s, maar speelse jonge schapen die om hun moeder draaien en de grote weide over rennen. Zij worden door de herders en hun honden getraind om straks de heide te begrazen, bij de kudde te blijven en niet te verdwalen. Daarmee zorgen de schapen dat de heide met haar plantjes, insecten en vogels blijft bestaan.

De Rhedense Schaapskudde, Natuurmonumenten, IVN (Natuur en Educatie) en Imkers vereniging De Bijenstal zorgen samen voor presentaties over de voor ons allemaal zo belangrijke natuur. Want, waar zouden we zijn zonder bomen, zonder bijen, zonder spelen in het groen, zonder zorg voor natuur en voor de mens?

Daarnaast zijn er demonstraties schapen drijven. Kinderen kunnen knutselen, broodjes bakken, spelen met wol, tekenen/kleuren, zich als een lammetje laten schminken, in de draaimolen zitten en nog veel meer. Het Rhedens Fanfarecorps speelt tussen 12.00 en 14.00 uur. In de winkeltjes kunt u van alles aanschaffen, zoals wafels, honing, natuur producten, Veluwse streekproducten, wollen beestjes en knuffels.

Voor deelname aan activiteiten kunt u een strippenkaart kopen op het terrein. U kunt natuurlijk ook een lammetje adopteren: u zoekt uw mooiste en liefste lammetje, geeft het een naam en u krijgt het geboortekaartje, waarmee u tot eind april 2022 kunt komen kijken hoe het lammetje groeit en wordt verzorgd. Met deze (financiële) adoptie zorgen wij ervoor dat de schapen en lammeren gezond blijven, dat er voldoende stro is en de kudde blijft werken aan een gezonde natuur. De Rhedense Lammetjesdag begint om 10 en duurt tot 16 uur. Toegang is gratis