31 maart; Lammetjesdag 2019

De Rhedense Schaapskudde organiseert 31 maart haar 25ste lammetjesdag, Een vrolijk en leerzaam evenement voor kinderen en ouderen.

lammetjesdagOoit gestart om de Rhedense bevolking de jonge lammetjes en hun moeders te tonen, is lammetjesdag uitgegroeid tot een leerzaam en gezellig evenement waar jaarlijks 5.000 mensen uit heel Nederland op af komen. Allereerst zijn er de lammetjes die in februari zijn geboren. Niet langer baby’s, maar speelse jonge schapen die om hun moeder draaien en de grote weide over rennen. Zij worden door de herders en hun honden getraind om straks de heide te begrazen, bij de kudde te blijven en niet te verdwalen. Daarmee zorgen de schapen dat de heide met haar plantjes, insecten en vogels blijft bestaan.

De Rhedense Schaapskudde, Natuurmonumenten, IVN (Natuur en Educatie) en Imkers vereniging De Bijenstal zorgen samen voor presentaties over de voor ons allemaal zo belangrijke natuur. Want, waar zouden we zijn zonder bomen, zonder bijen, zonder spelen in het groen, zonder zorg voor natuur en voor de mens?

Daarnaast zijn er demonstraties schapen training met onze honden Ezra, Jura, en Tess. Kinderen kunnen bezems maken, spelen met wol, tekenen/kleuren, zich als een lammetje laten schminken en in de draaimolen zitten. Het Rhedens Fanfarecorps speelt tussen 12.00 en 14.00 uur. In de winkeltjes kunt u van alles aanschaffen, zoals pannenkoeken, wafels, olijven, honing, natuur producten, Veluwse streekproducten, wollen beestjes en knuffels.

Voor deelname aan activiteiten kunt u een strippenkaart kopen op het terrein. U kunt natuurlijk ook een lammetje adopteren: u zoekt uw mooiste en liefste lammetje, geeft het een naam en u krijgt het geboortekaartje, waarmee u tot eind april 2019 kunt komen kijken hoe het lammetje groeit en wordt verzorgd. Met deze (financiële) adoptie zorgen wij ervoor dat de schapen en lammeren gezond blijven, dat er voldoende stro is en de kudde blijft werken aan een gezonde natuur. De 25ste Rhedense Lammetjesdag begint om 10 en duurt tot 16 uur. Toegang is gratis