Posbank Kerstwandeling

Unieke belevenis in winterse natuur met de tweede Posbank Kerstwandeling

Posbank-kerstwandeling-2019Gezellig samen de kerstperiode inluiden met een wandelbelevenis op de Veluwezoom? De opbrengst gaat volledig naar goede doelen.

Je wordt geleid naar parkeerplaatsen in de buurt van de Posbank waar elke 6 minuten een emissie vrije bus (waterstof of elektrisch) je naar de Posbank leidt.

Circa 10 minuten later kan je van vanaf de Posbank een bijzondere wandeling maken naar beneden (heel goed met kinderen en ouderen t/m >80 te doen). Je  komt langs een 6 TAL MINI-voorstellingen als VOORDRACHTEN, ZANGKOREN, MIDWINTERHOORNS, DANS etc. met als thema’s o.a.

  • “HUIS ZONDER MUREN” waar culturen verbonden worden met voordrachten door leerlingen uit de regio
  • “DROMEN OVER VREDE” waar schoolleerlingen zich via tekeningen inleven in hun leeftijd genoten in oorlogsgebieden. 

Je komt ook langs de Schaapskooi vol met schapen van de Rhedense Schaapskudde.

Aan het eind word je ontvangen in het KOETSHUIS HEUVEN https://koetshuis-heuven.nl/  waar je in een stemmige sfeer kan genieten van een hapje en een drankje. Deze middag zal je dan ook een ongekend Kerstgevoel geven. Niet per se in religieuze zin, maar wel in de sfeer van het universele verhaal over hoop en liefde.

De hele wandeling duurt ruim een uur (zonder taferelen zou het een 1/2 uur duren om een gevoel van de lengte te krijgen). Rotary Club Rheden Rozendaal gaat dit jaar voor meer dan duizend wandelaars. De aanmeldingen komen al volop binnen maar hoe meer wandelaars, hoe meer vreugd. Daarom vraagt Rotary Club Rheden Rozendaal of je “dit verhaal” verder naar je kennissen, vrienden, mensen met wie je op een vereniging zit door wilt sturen.

Opgeven doe je via de website https://deposbankkerstwandeling.nl/
Kies een bepaald tijdslot waarvan je denkt dat het die het gaat worden.
Het doel van de tijdslot is dat we daarmee een mooie spreiding van de
bezoekers krijgen en je dus in alle rust kan wandelen en kan genieten
van de voorstellingen.

Als je van een extra stevige wandeling houdt, kan je een extra lus lopen die ongeveer 5 kwartier in beslag neemt. Na die extra lus kom je vanzelf terug bij het beginpunt van hoofdroute die vanaf de Posbank is gestart. Daarna loop je dan de hoofdroute waar je onderweg de mini-voorstellingen tegenkomt.

De kaarten zijn verkrijgbaar op onderstaande website. Ga voor meer informatie en aanmelding naar www.deposbankkerstwandeling.nl De netto-opbrengst van de wandeling komt geheel ten goede aan de goede doelen, waaronder de Rhedense Schaapskudde.