Lammetjesdag 31 maart

lammetjesdag2Eenmaal per jaar wordt op de zondag waarop de zomertijd ingaat op de schaapskooi de inmiddels traditionele Lammetjesdag georganiseerd. Er is van alles te doen bij de kooi. Het is een gezellige drukte.
De eerstvolgende Lammetjesdag is op zondag 31 maart 2019

Doel van de dag is het inzamelen van geld voor de instandhouding van De Kudde. Bezoekers zijn welkom tussen 10 en 16 uur. De toegang is gratis.

Voor kinderen is er van alles te doen. Schaapjes kleuren en tekenen, een mini-zweefmolen, schminken, spelen met wol en veel meer. En natuurlijk het belangrijkste: het aaien van een lammetje. Om de lammetjes niet te overbelasten, kan dat alleen op vertoning van het op lammetjesdag verkregen geboortekaartje van een geadopteerd lammetje. De adoptie van een lammetje is trouwens een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor De Kudde.

Gedurende de dag zijn er een aantal demonstraties schapen drijven en kunt u met de huifkar een ‘rondje Posbank’ maken. Bezoek de kramen met allerlei schapenspullen en vergeet vooral de inwendige mens niet op het culinaire pleintje. Aan alles is gedacht om er een feestelijke dag van te maken.

Voor een kleine bijdrage wordt u vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten naar de kooi gereden. Maar wandelen is zeker ook de moeite waard.

 

Wil je de foto’s van de vorige Lammetjesdagen nog eens bekijken?
Kijk dan op Fotoboek Lammetjesdagen.