Verkeer tijdens lammetjes dag

De gemeente en de Rhedense schaapskudde willen de chaotische situatie rondom het verkeer en parkeren tijdens Lammetjesdag voor dit jaar voorkomen. Maatregelen/verzoeken: Inwoners van het dorp Rheden: kom, indien mogelijk, te voet naar de schaapskooi; Overige bezoekers: kom met het openbaar vervoer; Op de Schietbergseweg, vanaf de kruising Schietbergseweg/Heuvenseweg, is richting de Posbank 1-richtingsverkeer ingesteld; Er is een PARKEERVERBOD ZONE ingesteld voor de gehele Veluwezoom in de gemeente Rheden. Parkeren is alleen toegestaan op de aangegeven parkeerplaatsen; Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Mountainbikers Voor de mountainbikers is een aparte parkeerplaats beschikbaar bij het gemeentehuis in De Steeg. (navigatieadres: hoofdstraat 3, 6994 AB De Steeg) Vanaf de parkeerplaats is de start van de mountainbikeroute aangegeven met gele borden “Start ATB route”. Vanuit Rheden komend: volg de omleidingsborden “7"De 25ste Rhedense lammetjesdag op 31 maart begint om 10 en duurt tot 16 uur. Lammetjes dag vindt plaats bij de Schaapskooi op Landgoed Heuven, vlakbij het bezoekerscentrum (Transferium) van Natuurmonumenten.

In verband met het aantal bezoekers kunt u beste lopend, met de fiets, of het openbaar vervoer te komen. De trein en bus Arnhem/Dieren en Zutphen/Arnhem stoppen ieder uur in Rheden op loopafstand van de schaapskooi.
Mocht u met de auto komen, dan kunt u gratis parkeren bij het bezoekerscentrum (Transferium) van Natuurmonumenten. Aanwijs borden helpen u de juiste route te vinden. Wanneer de parkeerplaatsen vol zijn, wordt u doorverwezen naar parkeer gelegenheid in en nabij het dorp Rheden.

Voor de Veluwezoom geldt op zondag 31 maart een parkeerverbod buiten de aangewezen parkeervakken. De politie zal het parkeerverbod handhaven.
Voor de verkeersafwikkeling werken we samen met de politie, de gemeente Rheden en de verkeersregelaars van Rheden voor Oranje.