Lammetjesdag 31 maart

lammetjesdag2Eenmaal per jaar wordt op de zondag waarop de zomertijd ingaat op de schaapskooi de inmiddels traditionele Lammetjesdag georganiseerd. Er is van alles te doen bij de kooi. Het is een gezellige drukte.
De eerstvolgende Lammetjesdag is op zondag 31 maart 2019

Doel van de dag is het inzamelen van geld voor de instandhouding van De Kudde. Bezoekers zijn welkom tussen 10 en 16 uur. De toegang is gratis.

Voor kinderen is er van alles te doen. Een groot springkussen, schaapjes kleuren en tekenen, een mini-zweefmolen, een zwevend tapijt, schminken en spelen met wol. En natuurlijk het belangrijkste: het aaien van een lammetje. Dat kan op vertoning van het geboortekaartje van 2018 van een geadopteerd lammetje. De adoptie van een lammetje is trouwens een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor De Kudde.

De hele dag door zijn er demonstraties schapen drijven en kunt u met de huifkar een ‘rondje Posbank’ maken. Bezoek de kramen met allerlei schapenspullen en vergeet vooral de inwendige mens niet op het culinaire pleintje: broodjes hamburger, worsten, popcorn, suikerspinnen, ijs en warme wafels. Aan alles is gedacht om er een feestelijke dag van te maken.

Voor een kleine bijdrage wordt u vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten naar de kooi gereden. Maar wandelen is zeker ook de moeite waard.

 

Standhouders:

 

Landwinkel De Munnikenhof

Sponsoring:

 

 

Wil je de foto’s van de Lammetjesdagen nog eens bekijken?
Kijk dan op Fotoboek Lammetjesdagen.